advies van je verloskundige

Hoe geef je je kind een gezonde start? Zijn er risico’s en hoe ga je daarmee om? Wat als er complicaties zijn? Zwanger zijn of zwanger willen worden, het is niet alleen leuk maar ook spannend. Je loopt met vragen en je staat voor een aantal belangrijke keuzes. Je verloskundige kan je daarbij adviseren. Aarzel niet om een afspraak te maken bij een van onze verloskundigenpraktijken!

adressen Haarlemse verloskundigenpraktijken

Kinderwens

De eerste twaalf weken in de baarmoeder zijn cruciaal voor een kind. In die eerste weken ontwikkelen zich vitale organen, zoals de hersenen, het hart en het zenuwstelsel. Daarom wil je er al vóór de bevruchting alles aan doen om de kans op een gezond kind en een voorspoedige zwangerschap te vergroten. Dat houdt niet op bij het slikken van foliumzuur. Voorkomen is beter dan genezen!
Gebruik je medicijnen, zijn er bepaalde ziekten in je familie of verliep een eerdere zwangerschap moeizaam? Dan kun je wel wat extra advies gebruiken. Je kunt bij onze verloskundigenpraktijken terecht voor een kinderwensconsult. Dat duurt ongeveer anderhalf uur. Je krijgt een verslag van het gesprek een aanvullende informatie mee naar huis.
Wil je vóór het consult de vragenlijst invullen op www.zwangerwijzer.nl?

Prenatale screening

Gelukkig zijn de meeste baby’s kerngezond, maar soms is dat niet zo. De meeste erfelijke of aangeboren afwijkingen worden pas ontdekt na de geboorte. Met prenatale screening zijn een aantal van die afwijkingen tijdens de zwangerschap al op te sporen. Je verloskundige vertelt je hier uitgebreid over. Je kiest zelf of je wel of geen prenatale screening wilt. En wat je wilt doen met de uitslag. De Nederlandse wetgeving staat toe een zwangerschap tot 24 weken op grond van de onderzoeksuitslag af te breken. Klik hier voor meer informatie over prenatale screening.

Extra echo, extra zekerheid?

Het kan zijn dat je je zorgen maakt en daarom graag een extra echo wilt hebben. Dat mag natuurlijk. Realiseer je echter wel, dat een echo geen garantie geeft dat ‘alles goed is met de baby’. Dus bedenk op welk gebied je geruststelling zoekt. Wij zouden het prettig vinden wanneer je de afspraak voor een extra echo maakt via je verloskundigenpraktijk, dan kunnen we je extra informatie geven.
Een extra echo op eigen verzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, dus die moet je zelf betalen. De kosten van een 2D echo zijn € 35,00 (inclusief 2 foto’s). Dit bedrag kun je met pin bij ons betalen.

bekijk het overzicht van tarieven