zwangerschapshaptonomie

cursus van 6 sessies

Door wie

Nicoline Hendriks, haptonoom/haptotherapeut

Voor wie

Zwangeren en hun partner

Wanneer

In overleg, wanneer het jullie uitkomt. De cursus vindt niet in een groep plaats maar biedt individuele aandacht. We starten als jij, als zwangere vrouw, zelf beweging van je kind in je buik voelt. Dat is meestal rond de 20 weken

Wat

1. De balans van een zwangere vrouw verandert. Zo verandert de manier waarop je beweegt in het algemeen. En specifiek zorgen lopen, liggen en staan voor een ander soort belasting van je lichaam. Soms raak je de controle over je lichaam kwijt of heb je het gevoel dat je de controle verliest. Ik leer jou en je partner handelingen om de balans optimaal te krijgen. Met als doel om je lichaam te ontlasten, soepel te blijven en te ontspannen zodat je vertrouwen houdt in je eigen lijf en de controle terugwint. Zelfvertrouwen en controle die je goed kunt gebruiken op weg naar je bevalling. Ik doe concrete oefeningen met jullie die je ook thuis kunt doen en geef adviezen.
2. Daarnaast laat ik jullie ervaren hoe je kindje reageert op jullie handen. Dit is vooral heel leuk, dat je kind al in de buik op jullie reageert. Je maakt fysiek contact met je kind en je bent al een beetje met elkaar aan het ‘communiceren’.
3. Ook help ik jullie je voor te bereiden op de bevalling. Door fysiek te ervaren dat je anders op pijn kunt reageren. En concrete bevallingshoudingen te oefenen zodat de bevalling een ervaring wordt waar jullie zelf in enige mate de regie over kunnen houden.

Kosten

80 euro per sessie

Aanmelden of meer informatie?